Diş Beyazlatma
Blog
Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi, genellikle çeşitli dış etkenler sonucunda dişlerinde renk değişimi olmuş bireylerin dişlerinin sağlıklı görünen ve de parlak beyaz bir renge ulaşmasını istemesi sonucunda uygulanan bir estetik tedavi yöntemidir. Geçtiğimiz yıllarda diş hekimlerinin oldukça sık kullandığı bu işleme olan talep gün geçtikte artmaya devam etmektedir.Sık sık tükettiğimiz çay, kahve, sigara, asitli ve çok şekerli içecekler dişlerin sararmasına ve dolayısıyla rengini kaybetmesine sebep olur. Bu noktada diş beyazlatma işlemi, çeşitli dış etkenlerin sebep olduğu renk değişikliklerinin giderilmesi için tercih edilmektedir.

Diş Beyazlatmanın Çeşitleri;

1.Ofis Tipi Beyazlatma

Diş yüzeyine uygulanan beyazlatma jeli ultraviole ışık veya lazer ile aktifleştirilerek uygulanmaktadır. Kliniğimizde tedavi süresini minimize etmek ve etki süresini artırmak amacı ile lazer ile beyazlatma işlemi uygulanmaktadır. Genellikle 1 veya 2 seansta istenilen istenilen sonuç elde edilmektedir. 

2. Ev Tipi Beyazlatma

Diş hekimi tarafından alınan ölçü ile kişiye özel şeffaf beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan plakların içerisine diş kliniğinde uygulanan jele göre daha düşük beyazlatma ajanı (%10-15) içeren jeller koyularak  4 saat süre ile  ortalama 10-15 gün ya da gece uykusu boyunca kullanılarak 8-10 gün (kişinin istediği renk tonu elde edilene kadar) süren bir tedavidir.

3. Tek Diş Beyazlatma

Kanal tedavisi gibi işlemler görmüş dişlerin renginde koyulaşmalar görülebilmektedir. Kanal tedavili dişin dolgusu sökülüp  içerisine beyazlatma jeli uygulanarak üzerine geçici dolgu yapılır. Daha sonra istenilen beyazlık elde edilene kadar işlem 3 gün arayla tekrarlanır ve daha sonra daimi dolgu yapılır. 

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Hassasiyet Olur Mu?

İşlem sonrasında sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklere karşı genellikle 1-2 gün sürebilen hassasiyet görülebilmektedir. Daha uzun süren hassasiyetlerde diş hekiminizin önereceği diş macunları veya florür uygulaması gibi işlemler ile hassasiyet giderillmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı mıdır?

Diş beyazlatma işleminde en önemli etken beyazlatma jelinin yoğunluğunun ve uygulama süresinin doğru ayarlanmasıdır. Diş hekimi kontrolü altında doğru uygulanan beyazlatma işleminin zararı yoktur.

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşlemden sonra 2 hafta boyunca asitli veya renkli gıdalardan ve sigara kullanımından uzak durmak gerekir. Renkli sıvı veya katı gıdalar ve  sigara kullanımı, diş beyazlatma etkisini azaltmaktadır. 

Etkisi Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatmanın etkisi, kişilerin beslenme tarzına ve sigara kullanımına bağlı olarak değişmekle birlikte 1-2 yıl  boyunca sürmektedir. 

İletişime Geç