Gummy Smile
Blog
Gummy Smile

Dişeti Gülümsemesi  olarak da bilinen gummy smile, dişetlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesidir. Dişetlerinin görünürlüğü arttıkça dişler de göze daha büyük görünmekte ve estetik görünümden uzaklaşılmaktadır.

Üst dudağın inceliği veya fazla hareketliliği, üst çene kemiğinin dışa doğru fazla büyümüş olması, çeşitli ilaçlara bağlı büyüme ve şişlikler gibi pek çok sebepten kaynaklı olabilen gummy smile'ın tedavisi, sorunun kaynağına bağlı olmak üzere bir çok farklı yöntemle yapılabilmektedir. Bu tedavi; lazer ile, geleneksel diş boyu uzatma yöntemleri ile, cerrahi yöntem ile  veya botox ile yapılabilmektedir.

Lazer ve geleneksel yöntem ile yapılan tedaviler dişlerin boyunu uzatarak yapılmaktadır. Lazer ile yapılan tedavinin geleneksel yönteme göre en önemli avantajları kısa iyileşme süresi (1-2 gün) , işlem sırasında kanama olmaması ve yok denecek kadar az veya hiç  ağrı olmamasıdır.

Botox ise dudak hareketlerine yönelik yapılan tedavi seçeneğidir. Botox uygulamasından sonra herhangi bir ağrı, şişlik vb. oluşmamakta ve gündelik hayata devam edilebilinmektedir. Uzman hekimler tarafından gummy smile'ın sebebi belirlendikten sonra uygun tedavi seçenekleri belirlenebilmektedir.

Bir diğer tedavi seçeneği ise cerrahi tedavidir. Cerrahi tedavide aşırı hareketli üst dudak, bir miktar doku alınması ile daha az hareketli hale getirilerek konuşma ve gülme gibi hareketlerde dişlerin görünürlüğü azaltılır.

İletişime Geç